Over ons

Annemee, Yolanda en Age Hartsuiker

LOOF

In september 2014 hebben Annemee, Yolanda en Age Hartsuiker de galerie opgericht met als doel om actuele hedendaagse kunst een plek te geven in Friesland. De galerie is gelegen in de groene zuidoosthoek van Friesland.


LOOF is een jonge galerie in het zuidoosten van Friesland, die zich ten doel heeft gesteld het werk van zowel beginnende als reeds bekendere kunstenaars met elan onder de aandacht te brengen van een publiek dat geïnteresseerd is in recente ontwikkelingen in de moderne beeldende kunst. LOOF doet dat niet alleen lokaal maar ook op gerenommeerde kunstbeurzen in het hele land.
Verder ziet LOOF het als haar taak om haar kunstenaars intensief te begeleiden / coachen en in nauwe samenspraak met hen de beste wegen te verkennen om het werk zo doelgericht mogelijk te presenteren.


Officiële opening 9 september 2014

LOCATIE

De galerie is gevestigd in Jubbega en op 15 minuten rijden van Museum Belvedère in de groene zuidoosthoek van Friesland. Het betreft een voormalig garage van de melkauto van de oude zuivelfabriek “Us Belang” die wij hebben verbouwd tot 143m2 galerieruimte.

Galerieruimte

RUIMTE

De galerieruimte heeft een oppervlakte van 143m2 en toont tentoonstellingen in museale opstelling. In de nieuwe toegevoegde ruimte zijn nog de steunbalken van het oude kolenhok zichtbaar en is de ruimte verlicht met spots waardoor de kunstwerken goed uitgelicht worden.
In de ruimte staat de tafel “Ton van Eik” van de plaatselijke meubelmaker Klaas de Groot.