Huidige tentoonstelling

Galerie LOOF nodigt u van harte uit voor de
opening van de tentoonstelling:

BOLD

Ingrid Simons, Yves Malfliet(BE) en Paul Smulders
op zaterdag 17 februari om 16.00 uur.

De tentoonstelling is te zien van zaterdag 17 februari t/m zondag 25 maart 2018.
Wij zijn geopend op elke vrijdag t/m zondag tussen 1300 – 1700 uur.
Adres
Gorredijksterweg 73, 8411KC Jubbega.
Parkeren
Tegenover Galerie LOOF, parkeerterrein van de Welkoop.
Ingrid Simons

Vanaf 2015 toont LOOF elk jaar werk van Ingrid Simons in de galerie en op kunstbeurzen. Ingrid heeft eind vorig jaar een werkperiode – Artist in residence- afgesloten in het Vincent Van Gogh huis (Zundert, Noord Brabant).
Met het Van Gogh artist-in-residence programma wil het Van Gogh Huis Vincents droom navolgen van ‘het atelier van het Zuiden’. Kunstenaars uit alle windstreken, zowel jonge talenten als gevestigde namen, worden uitgenodigd een tijdlang in Zundert te komen werken om in Van Goghs voetsporen te treden en zich te laten inspireren door zijn werk, gedachtengoed en de plek waar hij opgroeide.
Een aantal werken uit deze werkperiode zijn in Galerie LOOF te zien.

 

Yves Malfliet(BE)

De werken van Yves zijn als hedendaagse sprookjes, balancerend tussen naïviteit, sacraliteit en mystiek, waarbij de idee het vakmanschap overstijgt, maar ook het plezier in het vervaardigen van de werken doorschemert. In april toont LOOF zijn werk tijdens de KunstRAI 2018.
Tegelijk met de expositie in galerie LOOF zal er ook werk van hem te zien zijn in het CODA museum Apeldoorn, tijdens de Keramiek Triënnale 2018, een tentoonstelling waar ook werken aanwezig zijn van een andere kunstenaar van LOOF, Peter Hiemstra.

 

Paul Smulders

De zoektocht naar balans tussen beeld en materie, structuur en chaos, is altijd zichtbaar in Smulders’ werk. Hij wil dat het beeld verf; en de verf beeld wordt. Zijn schilderijen zijn zeker figuratief te noemen, maar de figuratie komt maar nét aan de oppervlakte.