Huidige tentoonstelling

26 mei t/m 1 juli 2018

FRAGMENTS OF LIFE

Helena Hoogenraad
Gabriëlle Kroese
Kitty Boon

Gabriëlle Kroese, The dutch girl, 2017, acryl op linnen, 80x100cm

Kitty Boon, Momentum, 2016, foto op dibond, 30x60cm

Helena Hoogenraad, All tomorrow’s parties, 2017, olieverf op doek, 40x30cm

Gabriëlle Kroese (1963)
Zoals cinecasten het licht regisseren, zo speelt Kroese met verf

Gabrielle Kroese maakt nieuwe verhalen van beeldmateriaal dat zij vindt in de dagelijkse stroom visuele informatie. Zij ‘knipt en plakt’ de beelden op zo’n manier dat ze ook bij de kijker volop associaties oproepen. Hierbij is Kroese gefascineerd naar wat je blik bepaald. Wat maakt dat jij dat ene beeld ziet? Dat specifieke beeld onthoudt? Hoe ziet iemand anders dat beeld? En kan Kroese dat beeld beïnvloeden?

Kitty Boon (1959)

Kitty Boon is beeldend kunstenaar en theatermaker, door die kruisbestuiving zijn de soms theatrale en verhalende beelden te verklaren. Boon maakt foto’s, films en ook installaties. Mystieke sferen voeren de kijker mee naar haar wereld waarin tegenstrijdigheden, zoals realiteit en disrealiteit een diepere gelaagdheid geven aan haar kijkwijze.

Helena Hoogenraad (1992)

“Mijn werk is in de oorsprong geïnspireerd op eigen familie geschiedenis en persoonlijke foto’s. Ik vertaal mijn familiefoto’s naar schilderijen, tekeningen en grafiek werk. Er is altijd een wisselend gevecht tussen me aan de ene kant aan de beeldelementen van de foto te willen houden en aan de andere kant het verlangen om vrij te schilderen. Door het deconstrueren van de foto wordt het een autonoom beeld, dat het persoonlijke ontstijgt. Met contrasterende kleuren schep ik in de verf een nieuwe wereld waarin mensen bestaan als een herinnering, gekristalliseerd in het beeld.”


Openingstijden

Vrijdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur

Adres

Gorredijksterweg 73
8411KC Jubbega

T 0516-462511
E info@galerieloof.nl